tiistai 3. joulukuuta 2013

Musiikkijoulukalenterin luukku 3#



The Pointer Sisters - Santa Claus Is Coming To Town (1987)




Okei myönnettäköön, että nyt lapsetti hieman tämän kappaleen valinnassa. Santa Claus Is Coming To Town on hyvin perinteinen lasten joululaulu ja sen sanoitukset todellista sokerista höpönlöpöä. Nyt lapset varokaa olemasta tuhmia, sillä pujoparta puuhkalakki on kohta halko olalla kotiovellanne! Santa Claus Is Coming To Tow'n sävelsivät amerikkalaiset ammattisäveltäjät John Frederick Coots ja Haven Gillespie vuonna 1934. Se sai Eddie Cantorin esittämänä ensiesityksensä radio-show:ssa saman vuoden marraskuussa ja kappaleesta tuli välitön hitti ja sen jälkeen jouluklassikko. 1930-luvun jälkeen kappaleen ovat levyttäneet mm. Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bruce Springsteen ja Steven Tyler (Aerosmith). Miksi The Pointer Sisters? Heidän versionaan kuulin kappaleen ensimmäisen kerran joskus 1990-luvulla muistaakseni Tim Allenin tähdittämän jouluhömppäelokuva Mutta mitä tapahtui joulupukille? trailerissa. Myöhemmin teini-ikäisenä kokosin joululevyä 2000-luvun puolivälissä ja löysin tämän iloisen nostalgiapläjäyksen mukaan. 

Amerikkalainen r&b trio The Pointer Sisters koostui oikeassa elämässäkin siskoksista Ruth, Anita ja June Pointersista. The Pointer Sisters -lauluyhtye aloitti nelikkona (sisar Bonnie Pointer oli mukana 1970-luvun loppupuolelle) jo vuonna 1969, mutta yhtye muistetaan lähinnä 1980-luvun suurista tanssihiteistä kuten kappaleesta I'm So Excited (1984). Santa Claus Is Coming To Town on The Pointer Sistersin esittämänä hyvin rempseä ja moderni versio vanhasta joulukappaleesta. Se levytettiin vuonna 1987 kehitysvammaisten olympialaisia tukevalle hyväntekeväisyysalbumille A Very Special Christmas, jolta löytyy jouluisia tulkintoja mm. Madonnalta, Eurhythmicsilta, Bon Jovilta, Sting'ilta ja U2:lta. The Pointer Sistersin versio on silkkaa hyvän mielen suitsutusta sopiva pilke silmäkulmassa. Ei muuta kuin kannat kattoon ja bileet käyntiin!  Pukin reki näkyy jo!

Kuuntele kappale tästä:


Bonus!

Live-esitys kappaleesta on ilmeisesti esitetty jossain gaalassa 1980-luvun lopulla. Lahjojen heittely-show Michael Jackson wannabe pikkupojan kera ei liene kaukana mauttomuuden huipusta. Varoitus! Hämmentävän myötähäpeän tunne suuri tätä pätkää katsellessa:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti